Monday, 27 January 2014

KALAU BISNESS TAK BAGUS..MAKAN GAJI BALIK

Assalamualaikum...
Pagi2 ni kita senyum dulu lah…ngeee  >____<
Ramai yang tanya serius ke nak berhenti kerja
Tak menyesal ke?
Kalau tiba-tiba bisness tak menjadi..ada ke kerja yg dah menanti
Kalau bisness tak ok boss ada offer masuk balik tak?

Saya sebenarnya tak tahu nak jawab dan tak tahu nak jawab
Sebab semua tu tak pernah terlintas dan tak pernah wujud dalam kotak fikiran
Mintak maaf kalian…

ü  Saya dah diprogramkan oleh mentor saya fikir yang baik2 shj…
ü  Saya dah diajar mentality fikiran saya rezeki berniaga 9/10 saya kena yakin 200%-300% kalau boleh unlimited
ü  Saya dah diajar focus kepada kejayaan bukan kegagalan..
ü  Sbb apa yg saya fikir,rasa,cakap adalah menjadi DOA dalam  diri saya dan suami.
ü  Saya dah diajar meletakkan matlamat dgn jelas dan meminta bersungguh2 dgn Allah utk memudahkan lorong kehidupan kami..tiada lain kecuali meminta dan menjaga adab serta hubungan dgn Allah..
ü  Saya dah diajar konsep berniaga TRY and ADJUST….bukan TRY and ERROR..
ü  Saya juga diajar menerima kata2 negetif sebagai satu bonus utk lebih melonjak ke hadapan..lagi sakit..lagi kuat..
Lagi banyak masalah..lagi besar kejayaan yg menanti…..aminn mudah mudahan~~
ü  Dan yang lebih penting kalau nak list tak cukup dalam ni..ada 4 buah buku log kami catat…tak cukup muka surat..kulit buku kami tadahkan..mudah2an menjadi rujukan perjalanan kami amin…~~

Dan yang paling penting kami sedang berperang dgn bersungguh2 diri kami yg dulu..
Utk menjadi diri kami yg kini..
Kami nak senyum je..sbb kami banyak sangat perkara yg lebih besar kami perlu bertarung…
Dan kami tak boleh hanyutkan diri kami kebelakang..sebaliknya hanya ke depan..




Apa yang kami cuba pegang ..ORANG YANG BERJAYA BUAT SESUATU SAMPAI HABIS.
Jadi kami memilih YA .

Apepon hanya meminta kepada ALLAH dan DOA seorang IBU dan ABAH yg kami harapkan tiada lain.
Aminn… =’)

Cakap banyak ...pun yang penting TINDAKAN...100x ulang pun TINDAKAN yg ..kalau tak bertindak..Punggah habis kome....=D ok lah ..marah sifuu den..





No comments:

Post a Comment