Thursday, 23 January 2014

RUPANYA DIDALAM HATIKU TIADA ALLAH

TERIMA KASIH ALLAH MEMBERIKAN KAMI LORONG KEHIDUPAN

Ku kira la kan…kalau kem motivasi ke..kem jati diri ke…
Semua ok..semua best…
Tapi 2,3 hari mungkin la bertahan..
Tu aku la..hehe korang tak..korang bagus….hehe

Tapi sejak bertemu Dr Azizan kali pertama..
Di WISMA MCA 7 sept….
Bijik mata ni terbuntang..!!
Kepala hotak ni mcm de banyak lapis yg block diri sndiri nak berjaya rupa2 nya…
Mind set banyak sgt yg negetif…cakap kat org sebelah…KESIANNNN~~
Bukan masalah org lain…bukan org lain yg tak bagi chance kite berjaya
Rupanya diri sendiri…

Start keluar je pintu masuk seminar yg first time pergi tu 7 sept
Mmg hari2 tak boleh nak tidur…asik terpikir
Lagi tak buat lagi semak rasa kepala..
Tapi tak pela kite rilek..rilek..
Mcm tak de pape…ha tak de tindakan…KESIAN~~~
Tapi cool jela
Sbb kita ada Allah lagi…
Allah dah bagi kite peluang terlorong kita pergi seminar free tu pun
Kita dah rasa sgt Allah betul2 nak lorong kita berjaya..cuma nak tak nak kite jela nak aplikasikan...betul dak...
Kan ke apa2 yg terjadi…tak kan terjadi walaupun sebesar zarah tanpa izin Allah
Ni kira mmg Allah nak bg..dapatkan ilmu masa seminar DAO tu

Apa yg perlu buat…tiap kali ada seminar free pergi je..
Nak pergi yg bebayar tak mampu
(Kelas berbayar ni tujuannya..nak dlm seminar tu nak yg betul2 komited je yg tuntut ilmu …kalau tak bayar nanti wat semak je...kacau aura positif org yg komited kan..)
Tak nak ada yg parasite dlm tu merosakan mood org yg nak berjaya hehe..)
Mmg pergi mik ilmu..selagi tak bertindak selagi tu panaskan enjin..
Maklum la tak dak modal..senyap jela…(biawak banyak lagi dlm diri hehe)

Asal last seminar je melopong mulut ni…ada diskaun tuk kelas berbayar…=)
Asal org register kelas berbayar je..aku melopong …dgr balik…
Tak nak balik ,dgr jugak…halnyer tak de duit langsung nak pergi
Yelah nak ubah diri…kena melabur kan…
Saja duk sakitkan hati ni sendiri…

Last yg ketiga pun sama..tak jugak register..
Tapi teringat ayat DAO..kalau nak berjaya boleh mulakan dgn niat
Niat ja tak rugi pun…kena kaw2 niat..dan usaha kuat2..bersangka baik dgn Allah...
Bukan nak ape pun..nak join kelas DAO je..pun..
Rasanya mcm kelas DAO ni satu2 nya kunci kejayaan yg boleh bantu bukak block diri ni nak berjaya
Pening nak cari duit ni…

Lantak lah balik umah discuss dgn suami sekarang jugak..
Pegang tgn suami kita sama2 niat satu hari nanti kite mesti pergi IMKK
Jgn pikir mcmane..kite kena pergi..
Kite usaha cari duit…kita jual la apa2 pun..kita labur pergi IMKK
Kalau tak tahu ape best IMKK ..tak pe…buat2 paham je..hehe

Suami pun angguk2 ok…dlm hati betul ke dia ni…jgn kat luar je anggukan..
Tapi sangka baik..sbb sangka baik pun kunci kejayaan….
Satu hari tu dah rase stress sgt…dah pulak kau..
Kita pun duk umah sorang2 … kita nagis2 la..kekeke..
Kita nagis dgn DIA jela..sbb kita yakin dia ada dgn kita..

Sbb betul nak berubah matlamat tu banyak sgt ..jadi stress
Tapi masa kita doa supaya Allah izinkan kita pergi IMKK tu
Masa hujan lebat…bulu roma semua meremang…masa berdoa..tersenduk2 kau...haha
Hati ni masha Allah tak tahu nak cakap…sehabisnya2 kite lepas..
Tak nak pikir dah…kita rasa mcm kita lupe pulak pada Allah..terlalu mengawal semua sendiri ..dah kenapa..
Mana perginya pergantungan kita dgn Allah….
Hati dah redha…kalau tak dapat pergi jugak IMKK tak pela..
Bersangka baik dgn Allah…mungkin sbb kita ni dah bgus kot…
Sbb tu Allah cakap takyah g pun tak pe…boleh berjaya jgak…
Hahaha sedapkan hati…baru lega..

Lepas tu tup2…tak tahu macamana…Ada org sponsor pergi
Tapi sebenarnya kena bayar balik..
Tapi tak pela..lepas de ilmu..kita kaw2 apply ilmu tu
Kita boleh bayar balik….masa tu rasanya..mcm org belanja pergi melancong g over sea dah….seronok sgt…
Subhanallah …Ilmu kat IMKK menakjubkan…seperti ape yg org dah berjaya cerita pengalaman diorang
Bila dah pergi mmg hebat..rasa mcm lagi hebat dari yg dicanangkan…
Anjakan paradigma…
Sebenarnya nak ubah diri …adalah satu perkara yg paling susah dalm hidup
Sgt susah..tapi lepas pergi IMKK….last day je..banyak sikap yg kita dah buang
Senang giler…alhamdullilah…rezeki tu lama2 sikit2 menghampiri diri nie…
Alhamdullilah…sbb kita dah hakis sikit2 kesilapan kita..banyakkan jaga hubungan kita dgn Allah...
Allah bantu kita cari jalan tuk berjaya…




Kesimpulannya..apa kita impikan…nak buat…berangan mak jenin ke jenon ke..
Kita start ja dgn niat…niat kan baik2..mesti lepas tu akan rasai sendiri hebatnya…mintak Allah tolong la kita ni..mcmane nak jadi bgus....terguling2 lagi bagus..hehehehe...kenapa lah kita ni teruk sgt..lembab sgt Ya Allah....penakut nak mampus...nak berusaha utk diri sendiri pun lembik.....
Kalo tak buat ..tak kan tahu….SBB SAPA YG TRY DIA MESTI TAHU…KEAJAIBANNYER..!!
Power of Doa....

Haaa niat2 hari jumaat ni bgus…
Jadi sejak dari tu..Niat adalah senjata paling kuat dan rapat dgn kita..
Wpun hanya nak keluar rumah pergi beli air je…niat betul2…alhamdullilah..
Doakan kami istiqamah dlm kehidupan utk org tua kami yg disayangi..
Kami dah tak nak kembali kat hidup kami yg dulu..tak sanggup...~~

Ni bukan nak cite kami bgus..cuma nak share ajaibnye..
Kalau kite cuba usaha ubah diri kita...subhanallah...
Allah tu mmg Maha Permurah lagi Maha Penyayang....
Actually ni masa kami join Mawlid under Richwell under company Dr Azizan jugak...
Nak jadi cite ni la dating paling best yg pernah kami lalui...
Banyak benda busuk kena cuci..bersihkan hati ni..hehehe
Harap kami leh cabar diri kami lagi banyak lagi utk hadap mcm2 dugaan yg mendatang..
Aminn….kejayaan anda jugak yg lain2….ANDA KAYA DAN BERJAYA….

#Next class kami pergi lagi Advance Power Marketing….tak tahu la ni mcmne pulak nanti…jgn pengsan udah dalam tu…hehe

Kata2 yang menusuk hati yg betul2 buat diri ni kosong masa lepas IMKK
‘Kita selalu berusaha dgn gigih..kerja bisness dgn gigih…nak capai mcm2 keinginan tapi gagal…diduga ujian demi ujian’
Rupanya kita lupa DALAM HATI KITA TIADA ALLAH…’’ tu la kegagalan sebenar kita..

No comments:

Post a Comment